Boxie

BOXIE1970

Toon en grens

TOON & GRENS – WALKING OVER SMALL PEAS

Toon & Grens presenteert WALKING OVER SMALL PEAS, een nieuw programma met pianospel voor twee vleugels door Wietse Stuurman en Hans Weenink in een decor van tekeningen/performance door Boxie en fotografie van Joep Neefjes. Naast de première van de composities WALKING OVER SMALL PEAS en UN JOUR DANS LA VIE DE MON COPAIN van Stuurman en de diafilm LE SECRET van Neefjes, zal het programma aangevuld worden met bestaande composities van Stuurman, Cage en Pärt.

TOON & GRENS

Het Toon & Grens collectief (T&G) is ontstaan uit artistieke vriendschap tussen de musici Wietse Stuurman en Hans Weenink en de beeldende kunstenaars Boxie en Joep Neefjes.

T&G heeft het streven om vanuit de muziek een samengaan tot stand te brengen met andere expressiemiddelen als beeldende kunst en fotografie.

T&G maakt experimentele concertvoorstellingen aan de hand van composities van Wietse Stuurman, meestal gespeeld op twee vleugels. De muziek van Stuurman is repetitief en minimalistisch. Soortgenoten zoals Cage, Philip Glass, Steve Reich en Arvo Pärt zijn vaak onderdeel van het concert.

De partituur, het muziekstuk staat vast, hieraan zijn de pianisten Stuurman en Weenink streng gebonden. Boxie en Neefjes daarentegen hebben alle vrijheid om een eigen beeldende interpretatie in te brengen tijdens het concert, zij doen dit in de vorm van performances, installaties, tekeningen en fotografie.

toon en grens in Art’Otel Amsterdam …..

image image image image image

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Boxie

Thema door Anders Norén